Fakta & Skötselråd

 

 

Historia

I alla tider har vi varit intresserade av skönhet, olika frisyrer och kanske också velat få fylligare och längre hår. Skillnaden mot förr är att vi nu kan få det. 

Hårförlängningar blev populärt redan på 80-talet och då gärna i mer ovanliga färger som bland annat enfärgade slingor. Idag är löshåret populärare än någonsin, kanske just för att det är så enkelt att kunna följa alla hårtrender som kommer och går samt att man snabbt kan förändra sin frisyr. 

Löshår kan användas på flera olika sätt. Det finns permanenta och tillfälliga hårförlängningar. Äkta löshår finns i flest metoder medan syntetiskt är vanligast i tillfälliga metoder som clip-on och kompletteringslöshår som till exempel hästsvansar och hairbuns. Löshår kan också användas till att förtjocka ditt hår.

KORT BESKRIVNING AV OLIKA FÄSTNINGSMETODER FÖR LÖSHÅR
Clip on
- Kallas även för Clips eller clip-in och fungerar som ett hårspänne. Levereras i olika delar som fästes runt om i ditt hår.
Gloriatråd - Kallas även flip-metoden. Löshår på ett träns med en tunn transparent tråd som håller ihop den, läggs på ditt huvud och ditt hår förs sedan över och gömmer tråden.
Nagelslingor - Har en vaxtopp som ser ut som en nagel, denna vaxbit värms och viras runt det egna håret i tunna slingor. Metoden kallas även Nail Hair eller keratinvax/-slingor.
Microringar loops - Har en plastögla som du drar ditt hår igenom så att det dras in i microringen, kläms sedan ihop med en tång. Kallas även Ring hair.
Tejp - Kallas också för Tape hair. Fästes med tejp nära hårbotten, två delar trycks ihop med det egna håret i mellan.
Hårträns - Kan användas på olika sätt. Du kan klippa önskade längder och sy ditt egna clips, längderna blir då anpassade efter just ditt huvud och ditt hår. Du kan även klippa i önskade längder och fästa med microringar eller sy dit i en inbakad fläta nära din hårbotten. Ett annat alternativ är att limma dit håret. Hårträns kallas även för Hair weft.

Närbild äkta hår

Närbild syntetiskt hår

Äkta hår

Äkta hår består av just äkta mänskligt hår och ger ett väldigt naturligt resultat samtidigt som det passar alla hårtyper. Äkta löshår är ofta rakt men har ibland ett visst självfall.

Håret är i de flesta fall mörkt från grunden vilket gör att håret får genomgå stark kemisk behandling för att uppnå den nyans och kvalitet som just du vill ha.

Mizzy har flera kvaliteter av äkta hår:
Original ★ - 
Äkta löshår som passar dig med tunt hår som vill prova löshår för första gången eller inte vill ha i löshåret så länge då livslängden är kortare än övriga kvaliteter. Ursprung: Asien (Kina, Thailand, Indien, Vietnam).
Classic Single Drawn ★★★ - 
Vårt populära äkta hår som passar de flesta! Ursprung: Indien
Premium Single Drawn ★★★★ - 
Ett mycket fint hår som ger en känsla av lyx! Ursprung: Indien
Premium Double Drawn ★★★★ - 
Vår lyxiga kvalitet av äkta löshår! Alla hårstrån är jämnlånga vilket ger ett fräscht intryck som håller länge. Ursprung: Vietnam

Äkta hår kan fästas med clip-on, flip-in, microringar, nagelslingor, tejp, träns, eller sys in i till exempel en fläta. 

Fördelen med äkta hår är att du kan färga det så att du får exakt samma nyans som ditt riktiga hår. Du kan också platta och locka det precis som vanligt. Håret slits dock precis som ditt vanliga hår och kräver också att det sköts rätt.  

Skötselråd för äkta löshår
- Vid kamning av äkta löshår ska du vara försiktig och använda en kam eller en borste som är specialtillverkad för just löshår, vi rekommenderar Mizzy Tangler Brush!
- Vid tvättning av löshåret använd milda produkter utan silikoner, gärna anpassade för löshår
- Använd gärna balsam efter tvätt för att lättare reda ut det men undvik att få balsam vid fästen
- Använd inpackning en gång i veckan
- Låt löshåret självtorka efter tvätt eller krama mjukt med en handduk, gnugga aldrig!
- Tillför gärna keratindroppar och hårolja med jämna mellanrum
- Hantera alltid löshåret varsamt då det slits precis som ditt vanliga hår
- Använd alltid värmeskydd när du plattar, lockar och fönar ditt hår
- Träna och sporta med håret flätat 
- Undvik att sova med löshår med clipon, löshår med permanenta fästen ska flätas under natten
- Borsta och red ut fästena i håret morgon och kväll för att undvika svåra tovor 
- Akta fästena vid plattning, lockning eller föning då de kan ta skada av värmen


Varje hårstrå är unikt. Detta ser du i denna närbild på äkta löshår.

Syntetiskt hår

Syntetiskt löshår är tillverkat av syntetiska fibrer som liknar äkta hår. Det ger dig ett naturtroget och fint resultat till ett fördelaktigt pris. Passar perfekt för dig som vill prova löshår för första gången eller bara vill använda löshår ibland. Det kan dessutom användas flera gånger och kräver minimalt med skötsel.

Det finns både rakt och lockigt löshår i olika former. Fördelen med syntetiskt hår är att de raka hårförlängningarna håller sig ofta raka och lockiga löshår har mer hållbara lockar.

Syntetiskt hår fästes ofta med clip-on fästen. De finns också i form av hästsvansar och lösluggar för att komplettera en frisyr. 

Skötselråd för syntetiskt löshår
- Vid kamning av syntetiskt löshår ska du vara försiktig och använda en kam eller en specialtillverkad borste för just löshår
- Använd alltid milda produkter utan silikoner, gärna anpassade för löshår, vid tvättning av löshåret
- Använd gärna balsam efter tvätt för att lättare reda ut det
- Syntetiskt löshår behöver i regel inte tvättas oftare än en gång i veckan
- Krama löshåret lätt med en handduk efter tvätt, alternativt låt det självtorka
- Hantera alltid löshåret varsamt då det slits precis som ditt riktiga hår
- Träna och sporta med håret flätat eller allra helst ta ur det
- Undvik att sova med löshår
- Borsta och red ut håret morgon och kväll för att undvika svåra tovor 


Som ni ser på närbilden ovan är syntetiska hårstrån så gott som identiska. Detta ger ett mindre naturtroget resultat.