Vad innebär Remy?

När det pratas eller skrivs om löshår nämns ofta ordet "Remy", men vad är det egentligen? 


För det första är remyhår alltid mänskligt, är håret Remy är det också äkta hår. Det behöver nödvändigtvis inte komma från samma donator utan kan komma från flera olika donatorer. 

Remyhår anses vara det bästa när det kommer till löshår eftersom varje hårstrå är vänt åt rätt håll vilket gör att alla skikt/fjäll på hårstråna hålls intakta. Med andra ord monteras löshåret med hårrötter uppåt och toppar nedåt precis som ditt vanliga hår ligger. Det här bibehåller hårets naturliga glans, mjukhet samtidigt som håret håller sig trasselfritt. Det är också anledningen till att du borstar/kammar ditt hår uppåt (åt fel håll) så att ett rufs skapas som i sin tur hjälper dig att få mer volym i håret eftersom du då "öppnar" upp hårstråets fjällskikt som ger denna effekt.

Eftersom remyhår är väldigt likt ditt vanliga hår smälter det in snyggt i ditt hår samtidigt som det håller längre än icke-remy (kallas även non-remy), under förutsättningen att det sköts rätt såklart. 

Är remyhår behandlat? 

Ja, oftast är det behandlat på något sätt för att passa in i en leverantörs färgkarta. Helt obehandlat hår kallas ofta för virgin remy vilket innebär att håret inte är behandlat på något sätt. 

Var kommer remyhår ifrån? 

Det kan komma från vilken del av världen som helst och därför kan du uppleva olika strukturer på håret beroende på var i världen det kommer från. Ofta kommer äkta löshår från asiatiska länder där man har en tjockare struktur på varje hårstrå till skillnad från nordiska länder där man har en tunnare struktur på varje enskilt hårstrå. 

Är Mizzys äkta hår remy? 

Ja, allt vårt äkta löshår är remy.